Inspirerende foredrag, bøker & magasiner

Siri Sparboe, som eier Sitert, er også forfatter og feature journalist. Til nå har hun gitt ut to suksessbøker i kategorien sakprosa. I tillegg har hun vært redaktør og innholdsleverandør til en rekke magasiner og utgivelser i kategorien Content Marketing. Hun holder også inspirasjonsforedrag fylt med engasjement, relevante historier og nyttig kunnskap for mellomstore forsamlinger. Foredragets tema tilpasses hvem som skal høre på.

Bøker

Den første romanen – skrevet på engelsk – er sendt til korrektur,  og snart klar for utgivelse (i løpet av våren 2024).
Den heter  NOVEMBER TWILIGHT og vil snart bli tilgjengelig for kjøp med softcover, e-bok eller lydbok.

Boken er skrevet for å gi leseren noen deilige timer sammen med engasjerende personer som du kan bli kjent med og kanskje bli inspirert av. Mer informasjon – og egen hjemmeside kommer snart. Hvis du vil skrive deg på mailinglisten, send et lite vink til siri @ sparboe.no

 

HYTTEBOKA (over alle hyttebøker)
En smart hyttebok som på en ny og fin måte kombinerer det som er nyttig og det som er hyggelig. Her samler du viktiig informasjon om hytta, og om hvem som er kronet til Hyttekonge fra år til år. Her kan du lage en oversikt over de ulike hytterekordene. Her får du tips til morsomme aktiviteter, spill, hemmelige språk, oppskrifter, værtegn på rim, kjerringråd, og mye mer. Boka inneholder også fjell- og sjøvettregler, tabeller for følt temperatur og livreddende førstehjelp. I tillegg til alt dette er det en passe mengde blanke ark hvor dere kan skrive, tegne og lime inn gode historier og fine minner.

Forlag: Nord. 1. Opplag 4 000.
ISBN 978-82-93627-50-0

På et koselig gammelt trebord med slitt maling ligger en blå bok med HYTTEBOKA i gullskrift. På bordet ligger det også noen fjær, noen kronestykker med hull og en rød tekanne i jern.

Dale Garn – strikking og hekling med historisk sus
Boken gir et innblikk i industrieventyret på Dalekvam og norsk strikkehistorie. 215 sider med fun facts, interessante historier og kule, tidstypiske bilder, i tillegg til strikke tips og triks og hele 63 vintage oppskrifter.

Forlag: Aschehoug/Tigerforlaget Opplag 12 000.
ISBN 978-82-833-8009-5

Boken ble i tillegg også utgitt som to bokasiner på Bestselgerforlaget.

Norske OL-gensere fra 1956 – 2018
Boken inneholder oppdaterte oppskrifter til alle de 17 offisielle OL-gensrene i ulike varianter, i tillegg til oppskrifter på en rekke utvalgte tilbehør.

Forlag: Cappelen Damm. Opplag 12 000.
Hovedbok i Hobbybokklubben, oktober 2017.
ISBN 978-82-02-56591-6

Trykk på bildet til høyre for å se innslaget om Norske OL-gensere på selveste God Morgen Norge.

Bilde tatt av TV2 Siri Sparboe sitter i en rød og hvit cortina strikkegenser og holder boka Norske OL-gensere i hendene. Ved siden av sitter Marianne Jemtegaard i en grå og hvit Lillehammergenser, OL-genseren

Magasiner

Noe av det aller morsomste som finnes er å få lov til å bruke talentet sitt til på å begeistre andre. Presentere kunnskap og muligheter på en inspirerende måte slik at leseren koser seg med velformulerte setninger og fine bilder, samtidig som han eller hun tilegner seg ny informasjon. Forskning viser at godt laget Content Marketing er effektiv og at målgruppen er positivt innstilt til denne typen markedsføring. En vinn-vinn situasjon.

MASKErader for Du Store Alpakka

Vi laget new look og produserte sju fine magasiner med oppskrifter og strikkeinspirasjon.

Utvalgte strikkedesignere leverte ferdige plagg og vi tenkte ut konsept, styling og fant fine modeller som ble fotografert på utvalgte steder i henhold til det aktuelle temaet.

Tre oppskriftshefter som heter MASKErader. magasinet til høyre er et nærbilde av en pike i strikkekåpe som er siksak sort, grå, oransje og golt Modellen holder litt av kragen over munnen og ser på deg med blå øyne og fast blikk. Det midterste magasinet har en blond pike som holder en hvit hest som stikker hodet sitt ut av et vindu i stallen. Piken er blond og ser ned. Hun har et lyseblått skjørt med sommerfugler på og en rundstrikket retrogenser med brun bol og hvit, brunt og lyseblått mønster på bærestykket. Genseren har hvit høyhals. Magasinet til høyre viser en detalj av en barnejakke med beige bunnfage, rosa ribbestrikk på ermet og i halsen. Bolen har rundinger i gilde farger: lilla, gul, lilla og fiolett, rosa og lilla, turkis og lilla etc.
Søskenpar står med ryggen til og hver sin strikekde bamse i hendene. Jenta har brunt hår og burgunderrød jakke. Gutten har lyst hår og blå strikkejakke.
Stemningsbilde av fire unge piker som sitter ute og spiser cupcakes. Alle har strikkegensere fra samme grunnoppskrift på, men med forskjelige detaljer. Den lyse grå er i ribbestrikk. Den mørke grå har bling-tråd strikket inn, hvit snøkrystall og hvit tynn krage. Den beige genseren er strikket rett. Jenta har dongeri jakke over skuldrene med en rød tøyrose på. Helt til høyre har jegnta lang flette og lyseblå genser med hvite heklede border som pynt. Bak dem er en turkis vegg og to sitter på en lysere turkis benk. På bordet ligger det noen moteblader og en krukke med rosmarin.

Nøste – magasin for Gjestal Garn

Oppdraget lød: Kan du være redaktør, innholdsleverandør og prosjektleder, og lage et helt nytt inspirasjonsmagasin for Gjestal Garn som skal selges fra Lindesnes til Vadsø i de store kjedene som selger garn.

Vi laget to utgaver og den typen oppdrag gjør jeg gjerne flere av!

To hender holder et magasin opp foran ansiktet. Forsiden viser en smilende pike med langt brunt hår som har blomsterkrans i håret. Hun har på hvit kjole og holder i en sykkel med kurv som er fylt med en blå strikkegenser. NØSTE står øverst på siden
En gammel trekiste som er fylt av garnnøster i hvitt, lysgrå, mørkgrå, beige, brun, grønt, blått, lyseblått, rødt, fiolett og lilla fyller hele magasin oppslaget. Det står GJESTAL nede i høyre hjørnet og litt tekst nederst i venstre hjørne
Heklede lampeskjermer i rødoransje grønt hvitt brunt og mørkebrunt henger og lyser ute i naturen
Magasinet NØSTE ligger i vifteform med et magasin midt i bildet. Forsiden viser en smilende dame med langt lyst hår og hvit strikket beanie lue og burgunder strikkevotter. En vakker brun hund har et heklet rødt hjerte festet til halsbåndet.

Jul i Sandnes

Fire utgaver av gratis inspirasjonsmagasiner som lokket kunder fra hele regionen til Sandnes sentrum for å julehandle gaver og for å kose seg på restauranter og caféer i Norges 8. største by.

Opplag: 52 000
Distribusjon: Sandnes, Stavanger, Sola, Gjestal, Klepp, Time, Eigersund, Forsand, Strand, Hjelmeland

Et oppslag i et magasin. Venstre side er en glasskule med snø og en liten pike inni. Hun smiler og tar seg til sitt mørke halvlange hår som har en rose blomsterpyntet hårbøyle. Hun har en rosa strikkekjole med silkesløyfe i livet og en hvit bolero jakke utenpå. På høyre side er det øverst en trefat med hvite og trefargede vaser og telysholdere. Noen kongler, stjerner og et hjerte av sorte perler. Papirornamenter av reinsdyr og stjerner henger fra noen greiner i den ene hvite vasen. Det står SMAK gave og interiør på bildet. Den nederste bildet er av jenta fra glasskulen. Hun sitter på gulvet og ser ned og du kan se den fine blomster hårbøylen i det mørke håret. Det står SMÅ nederst i bildet

Modern Design Magasinet

Gratis Content Marketing magasin proppfullt med fashion, styling, og siste nytt innen hårtrender, hårfarge og hårpleie.

Magasinene presenterte også alle salongene i Modern Design konsernet,  i tillegg til inspirasjon og nyttig produktanbefalinger og presentasjoner av nyheter.

Et rosa bilde av en magasinforside. Modellen er blond og har stramt oppsatt hår med 6 store ranounkler blomster i rosa sjatteringer. Modellen er sminket med rosa og fersken øyenskygge og rosa lepper. Det står FRISØR modern design øverst i bildet med rosa og hvite bokstaver
En svart og knallblå magasinforside. Modellen har bøyd hodet litt til siden og ser opp på det med brune øyne. Håret er kort, blankt og i vakre bruntoner med islett av blått og sort. Hun har sort topp og lange sølvkjeder rundt halsen. Ordene FABULOUSLY og FIND YOUR står langs den venstre siden. FRISØR modern design står øverst i bildet i fargene blå og hvit.
En svart og oransje magasinforside. Et nærbilde av et kvinneansikt med svart leppestift og oransje hår med rosa detaljer. Det står FRISØR og modern design øverst på bildet.
En gul forside på et magasin. Det er nærbilde av et kvinneansikt med sterkt sminkede øyne og blondt hår med blå detaljer i luggen. Det står FRISØR modern design øverst i bildet.
Forsiden på et magasin som er et nærbilde av et vakkert ansikt med artistisk frisyre. Det korte håret er blondt med en oransje stripe i luggen som samles i en spiss ned i den høyre øyekroken. Modellen har et lekent blikk og hun omkranses av tre lille sommerfugler. Bakgrunnen er lys lilla. Det står Jubileum og STRONG BLONDES nederst og logoen til Modern Design øverst.

Kremmermarkedet, Sandnesugå, Eventyrugå og Julehandel

For en lidenskaplig Sandnes patriot var det en fryd å få lov til å lage fire årlige Content Marketing bilag sammen med Stavanger Aftenblad og Sandnes Sentrum AS. Her fikk jeg brukt all min entusiasme og begeistring for å fortelle om alt det kjekke som skjer i sentrum av Norges åttende største by under Kremmermarkedet, Sandnesugå, Eventyruken og i desember.

Oppslag i en reklameavis for Sandnes sentrum. Endelig er Våren her og livet er fullt av muligheter er budskapet. Det er bilde av seks ulike studenter som viser vårens moter.

Blink festivalavis

Intervjuer og stemingsartikler bidro til å skape entusiasme og forventning i forkant av folkefesten.

Sendes hvert år på NRK og er en gratis folkefest i idretten og gledens tegn. Vel verd turen til byen vår.

En kollasje fra en Blink Festivalavis. Det grafiske uttrykket fra årets plakat. Lederen og bilde av flere som går på rulleski